Wandelen is gezond - 5 grote voordelen

Wandelen is gezond

Dat bewegen gezond is, is vast niks nieuws voor u. U hoeft niet direct aan een intensieve work-out te denken, wandelen is bijvoorbeeld een prima dagelijkse activiteit. Elke dag een half uurtje wandelen, levert namelijk ontzettend veel gezondheidsvoordelen op. Welke dat zijn? Dat leest u in deze blog.

Wandelen is goed voor de weerstand

Tijdens een goede stevige wandeling wordt het bloed beter door het lichaam gepompt. Hierdoor worden afvalstoffen afgevoerd en dit bevordert vervolgens weer de zuurstofopname. Dit zorgt voor een beter afweersysteem en een enorme boost voor het immuunsysteem. Dat maakt u minder bevattelijk voor griep en zelfs de kans op diabetes type 2 wordt met 58 procent verlaagd wanneer u dagelijks een wandeling maakt.

Lees ook onze blog Gezond oud worden met deze 5 tips

Met wandelen verlaagt u uw bloeddruk en hartslag

Regelmatig een blokje om gaan, verlaagt de bloeddruk en de hartslag. Dit verkleint het risico op hart- en vaatziekten. Ook het stresshormoon cortisol wordt verlaagd met wandelen, dat zorgt voor een ontspannen gevoel. Dit komt omdat de hersenactiviteit wordt gestimuleerd bij de verbinding tussen hersendelen en de aanmaak van nieuwe hersencellen. Stress, depressies en angst worden daarbij verminderd.

Met wandelen verbetert u uw conditie

Met dagelijks een stukje lopen, verbetert u heel geleidelijk uw conditie. Wilt u uw conditie bewust verbeteren? Bouw dan steeds het tempo wat op óf maak uw ronde wat langer. Hierdoor gaan de conditie van het hart en de longen aanzienlijk vooruit en zult u zich snel fitter voelen!

Wandelen is goed voor de darmen

Bewegen stimuleert zowel de buikspieren als de werking van de darmen. Doordat de darmen in beweging zijn, voorkomt u verstopping en andere ongemakken. Mensen die regelmatig bewegen, hebben een veel betere darmflora dan de mensen die dat niet of nauwelijks doen. Doordat wandelen ook ontspannen werkt, is dat nog extra goed voor de darmflora!

Wandelen vergroot uw wereld

Vooral in tijden van corona zijn we veel binnen. Binnen raakt u op een gegeven moment ook verveeld en mist u heel veel van de wereld. Verken de buurt, de straten in uw omgeving of mooie natuurgebieden. Zo bent u er toch even tussenuit én ziet u een heleboel. Daarnaast is wandelen ook helemaal gratis en hoeft u niet naar verre landen te reizen om wat te kunnen zien. U zult verbaasd zijn wat u allemaal in uw vertrouwde wijk kunt ontdekken!

Wandelmaatje nodig? De dienstverleners die werken via UWassistent gaan graag een blokje met u om. U werkt niet alleen aan uw gezondheid, het zorgt ook voor extra gezelligheid. De wandelmaatjes houden zich uiteraard aan de richtlijnen van het RIVM en het coronabeleid vanuit UWassistent.Reacties