Kortingen voor senioren

Korting voor ouderen

Niet iedereen vindt het leuk om ouder te worden, maar naast enkele nadelen zijn er ook aantrekkelijke voordelen voor ouderen! De gemiddelde leeftijd in Nederland wordt steeds hoger en steeds vaker komen senioren in aanmerking voor diverse kortingen. Er zijn echter wel verschillen in leeftijd; de ene seniorenkorting geldt al voor 50-plussers, een andere korting pas voor 65-plussers. UWassistent heeft enkele kortingen op een rijtje gezet!

Openbaar vervoer

Als je een dagje uitgaat kun je genieten van volop voordeel! Als 60-plusser kun je gebruikmaken van de 60 plus korting van de NS, waardoor je goedkoper met de trein kan reizen. Met het gebruik van een persoonlijke OV-chipkaart reis je altijd met korting als je 65-plusser bent.

Bioscopen

In sommige bioscopen geldt een 50 plus korting op speciale filmvoorstellingen voor 50-plussers. Vaak zijn deze voorstellingen overdag.

Sport en beweging

Sommige sportscholen hebben een speciaal abonnement met 50 plus korting, soms zijn er zelfs speciale sportlessen voor ouderen. Beweging zorgt ervoor dat je langer gezond blijft.

Vakanties

Niet alleen bungalowparken, maar ook reisorganisaties hotelketens en luchtvaartmaatschappijen hanteren een senioren korting, vaak voor personen vanaf 60 of 65 jaar. Deze kortingen kunnen oplopen tot wel 20 procent! Daarnaast kun je als oudere vaak buiten het hoogseizoen op vakantie, waardoor je goedkoper uit bent.

Uit eten

Ga je wel eens uit eten? Steeds meer restaurants en hotels bieden seniorenmenu’s of kleinere porties – tegen een lager bedrag – aan. Zo wordt er minder eten weggegooid en is het ook nog eens goedkoper!

Bibliotheken

Ook bij bibliotheken wordt vaak een 65 plus korting gehanteerd. Als 65-plusser krijg je tot wel € 15 korting op het jaarabonnement van de bibliotheek.

Verzekeringen

Ben je lid van bijvoorbeeld een ouderenbond of een ouderenfonds? Vaak krijg je met dit lidmaatschap korting op bijvoorbeeld je zorgverzekering.

Kortingen op uitjes is natuurlijk altijd fijn, maar met goed gezelschap is het nog leuker! UWassistent kan voor jou op zoek gaan naar een maatje, iemand die met je meegaat naar uitjes of activiteiten. Dat is wel zo gezellig!

Ken jij nog meer kortingen voor senioren?

Reacties

  1. Totaal geen duidelijkheid
    Waarvan je mag genieten. Op bepaalde leeftijd, wees duidelijk... hier heeft niemand wat aan

    Geef handVatten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een waardeloze site. Geef dan ook concreet aan waar en wat. Wat wazige dingen opnoemen. “Jantje van Leiden.. “ zegt dat wat?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten