Langer zelfstandig thuis wonen dankzij deze gadgets

Gadgets voor langer zelfstandig thuis wonen

Langer zelfstandig thuis wonen, het is iets dat veel mensen willen. Maar hoe zorgt u ervoor dat u langer thuis kunt blijven wonen, zonder in te leveren op comfort? Eerder gaven we al 9 tips die u hierbij kunnen helpen. In dit bericht lichten een aantal gadgets uit die van grote waarde kunnen zijn bij het comfortabel zelfstandig thuis blijven wonen.

Een seniorentelefoon

De ene oudere vindt het ontzettend leuk en interessant om aan de gang te gaan met Facebook en WhatsApp. De ander heeft hier wat meer moeite mee en dat kan frustratie opleveren. Gelukkig hoeft een mobiele telefoon lang niet altijd ingewikkeld te zijn. Naast grotere toetsen heeft de seniorentelefoon ook een speciale SOS-knop. Op Bol.com bestelt u eenvoudig een seniorentelefoon.

Automatische potopener

Het is misschien niet direct iets waar mensen aan denken wanneer ze denken aan problemen waar ouderen tegenaan lopen, toch is het zo; potten zijn lastig te openen wanneer u wat ouder wordt. Gelukkig is ook hier een handige oplossing voor. Met een automatische potopener, opent u heel gemakkelijk iedere pot! Deze bestelt u op Bol.com.

Leefstijlmonitoring

Dankzij leefstijlmonitoring kunnen mensen om u heen een oogje in het zeil houden, zonder dat er iemand fysiek aanwezig hoeft te zijn. Niet bang zijn dat er nu allemaal camera’s in uw huis komen en u de privacy verliest. Leefstijlmonitoring maakt gebruik van een sensorennetwerk op verschillende plaatsen in de woning. De zogeheten PIR-sensoren detecteren een verschil in infraroodlicht dat vrijkomt van een warmtebron, zoals bij een mens wanneer deze beweegt.

Lees ook Langer zelfstandig thuis wonen met leefstijlmonitoring

Google Home

Google Home, misschien heeft u er al wel eens van gehoord. Google Home biedt de mogelijkheid om veel apparaten in uw huis via uw stem te besturen. Heel handig, want u heeft minder gedoe met verschillende knoppen, afstandsbedieningen die altijd kwijtraken en ieder apparaat apart aan- en uitzetten. U geeft gewoon een opdracht aan Google Home en het apparaat regelt het voor u! Google Home werkt steeds beter samen met huishoudelijke apparaten. Daarnaast is het voor veel mensen ook prettig dat ze hiertegen kunnen praten. Zo heeft u eigenlijk gewoon een digitale butler in huis. Ideaal, toch?

Bloeddruk- en hartslagmeter

Het is belangrijk om uw gezondheid goed in de gaten te houden. Uw bloeddruk en hartslag zeggen veel over hoe het met uw gezondheid gaat. Zo kunt u langer zelfstandig thuis wonen en weet u zelf goed wanneer het verstandig is de huisarts te raadplegen.

Lees ook Gezond oud worden met deze 5 tips



Reacties