5 mooie fietsroutes in Nederland

5 mooie fietsroutes in Nederland

Nu het mooie weer nadert, is het tijd om er lekker tussenuit te gaan. Fietsen is een leuke manier om Nederland te ontdekken. Wij zetten 5 mooie fietsroutes in Nederland op een rij.

De Loonse en Drunense Duinen – Noord-Brabant (17,7 km)

Deze fietsroute gaat langs de Brabanste Sahara, zoals De Loonse en Drunense Duinen ook wel worden genoemd. Dit gebied is een zandvlakte van maar liefst 270 hectare. Het kan er flink waaien, maar ondertussen kunt u genieten van een prachtige omgeving, zoals bossen, heide en zandduinen. Langs de route vindt u genoeg horecagelegenheden waar u een hapje en een drankje kunt nuttigen.

Bekijk de route

Brunssummerheide en Kasteel Hoensbroek – Limburg (29,1 km)

Deze route langs De Brunssummerheide is heuvelachtig, maar wel verrassend mooi. Met een beetje geluk ziet u de kudde Schoonebeeker schapen over de grote vlakte dwalen. Met deze fietsroute komt u onder andere langs Kasteel Hoensbroek. Kasteel Hoensbroek is een van de grootste kastelen van Nederland. Door de eeuwen heen is het kasteel flink verbouwd, dit ziet u aan de verschillende bouwstijlen.

Bekijk de route

Brekken en Workum – Friesland (48,4 km)

Authentieke dorpjes, molens, meren, musea en jachthavens: dat is wat u tegenkomt als u deze route fietst. U komt langs de Vlakke Brekken en de Oudegaasterbrekken. De naam ‘brekken’ betekent 'door het water gebroken land'. Deze wateren zijn vaak door erosie, verspoeling of vervening ontstaan. Langs de brekken staan mooie molens zoals Doris Mooltsje. Vervolgens fietst u langs de uitgestrekte weilanden, waar geniet u van de rust.

Bekijk de route

De hunebedden – Drenthe (30,3 km)

Een van de meest indrukwekkende archeologische vondsten van Nederland zijn toch wel de hunebedden in Drenthe. Hunebedden zijn collectieve grafkamers, die plaats boden aan wel veertig overledenen. Met deze fietsroute gaat u langs het dorp Borger, waar het grootste hunebed van Nederland staat. Benieuwd naar de historie van de hunebedden? Breng een bezoekje aan het Hunebedcentrum, op steenworp afstand van het grootste hunebed van Nederland. In de omgeving zijn nog 5 andere hunebedden te vinden.

Bekijk de route

De Reeuwijkse plassen en Gouda – Zuid-Holland (36,5 km)

Met deze route fietst u door het historische centrum van Gouda. Gouda is een sfeervolle stad, met een prachtig grachtenstelsel en 330 rijksmonumenten. Fietst u verder, dan kunt u genieten van de prachtige natuur bij De Reeuwijkse plassen. Langs De Reeuwijkse plassen vindt u weilanden en een groot bos, genaamd ‘Het Reeuwijkse hout’. Hier treft u een verscheidenheid aan flora en fauna. In Bodengraven komt u vervolgens langs de molen, De Arkduif en het fort, De Wierickerschans. Het oude fort is nu een locatie voor feesten en evenementen.

Bekijk de route

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie fietsroutes in Nederland! Welke vindt u de mooiste?

Reacties