Wandelen met een rolstoel

Wandelen met een rolstoel

Wandelen in de natuur is gezond. Voor iemand die afhankelijk is van een rolstoel is dat niet vanzelfsprekend, terwijl het voor iedereen belangrijk én leuk is om in de natuur te zijn. Voor hen zijn er speciale rolstoelvriendelijke routes. Zeker nu het weer beter wordt, kijken we allemaal uit naar warme zonnestralen op onze huid en frisgroene blaadjes aan de bomen. UWassistent zet in deze blog een aantal rolstoelvriendelijke wandelroutes voor u op een rij. We gaan de natuur in!

Wandelen op een rolstoelvriendelijke wandelroute verschilt van andere routes, omdat er bijvoorbeeld geen obstakels liggen zoals boomwortels. De paden zijn breed en de ondergrond is hard, op deze paden komt u geen los zand tegen. Deze routes zijn dus goed begaanbaar. Natuurlijk kunt u ook wandelen op deze routes zonder rolstoel of rollator. Ook als u het liefst op een hardere ondergrond loopt, zijn deze routes geschikt.

Belevingsroute Nationaal Park De Hoge Veluwe

Voelen, ruiken, zien en horen, staan centraal op de belevingsroute in Nationaal Park De Hoge Veluwe. De route is voor iedereen leuk; jong en oud, beperkt en niet beperkt. Tijdens deze route ervaart u de natuur net even anders. Door de spelelementen langs de route wordt u uitgenodigd om de natuur eens van een andere kant te bekijken. De wandeling is ongeveer één kilometer lang en start bij het Museonder.

Wandelen door het Lauwersmeergebied

Het Lauwersmeer op de grens van Groningen en Friesland is een echt vogelparadijs. U ziet hier gegarandeerd veel vogels, er broeden namelijk ruim 100 vogelsoorten. De rolstoelvriendelijke route is 3,1 kilometer lang en loopt via brede paden en wegen. Een route uitermate geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Er zijn ook twee rolstoelvriendelijke vogelkijkhutten te vinden.

Rolstoelroute Broekhuizen

In het zuiden van het fraaie gebied De Utrechtse Heuvelrug ligt Landgoed Broekhuizen. De rolstoelroute is 2,4 kilometer lang en start aan de Broekhuizerlaan in Leersum. De route loopt door boswachterij Leersum. De bossen worden doorsneden door mooie oude lanen. Volg de donkerblauwe markeringen en geniet.

Wandelen in de Baronie van Breda

In het westen van Brabant ligt de Baronie van Breda met zijn lange lanen, heidevelden en vennen. Dit gebied bestaat onder andere uit Het Liesbos, Het Mastbos, De Strijbeekse heide en Het Ulvenhoutse bos. In het Ulvenhoutse Bos ligt een route van 1,4 kilometer, Het Familiepad. Dit is een verhard pad dat toegankelijk is voor onder meer rolstoelen, rollators, scootmobiels en kinderwagens.

Wist u trouwens dat het hoofdkantoor van UWassistent ook in Breda zit?

Wandelen met gezelschap

Komt u graag in de natuur en wilt u wandelen met gezelschap? De dienstverleners van UWassistent gaan samen met u op pad. Kijk samen uw ogen uit en geniet van de mooie Nederlandse natuur. Geniet in stilte of maak gezellig een praatje. Uw wensen staan centraal.

Reacties