Diëtist schrijft voedingsblogs voor UWassistent!

Blogs over voeding

Jolanda Donk-Roozeboom is diëtist en sportdiëtist sinds ze in 2003 afgestudeerd is voor de opleiding voeding & diëtetiek. Ze is eigenaar van diëtistenpraktijk Donk, in Houten. Ook in IJsselstein helpt ze mensen met veel passie in hun zoektocht naar een gezond en passend voedingspatroon. Met haar doelgerichte en persoonlijke aanpak adviseert ze mensen met uiteenlopende klachten en aandoeningen over voeding. Ook voor andere belanghebbenden, zoals ouderen, sporters, kinderen en bedrijven, staan de deuren van diëtistenpraktijk Donk open. Haar werkwijze is doelgericht, praktisch en persoonlijk: begeleiding op maat!

Belang van gezonde voeding

Ouderen zijn bij Jolanda aan het juiste adres. Ze begeleidt veel ouderen met ondergewicht, overgewicht, ondervoeding, decubitus (doorligplekken), darmproblemen, vormen van kanker, verminderde eetlust, kauw- en slikproblemen, suikerziekte, te hoge bloeddruk, longaandoeningen, botontkalking, nierfalen en hersenaandoeningen. Vooral een verminderde eetlust bij ouderen ziet Jolanda vaak voorbijkomen. “Ik maak vaak mee dat ouderen eenzaam zijn, waardoor ze het minder gezellig vinden om te eten en minder eetlust/plezier hebben rondom het eten en drinken. Het koken op zich kan ook steeds meer en uiteindelijk té veel energie en moeite gaan kosten, waardoor ze toch vaker voor een boterhammetje kiezen in plaats van voor een warme maaltijd.”

Ook ziektes zoals parkinson, dementie en longaandoeningen kunnen resulteren in een verminderde voedselinname, terwijl het energieverbruik dan juist toeneemt. De gevolgen van te weinig eten kunnen maag- en darmklachten of botontkalking zijn. Ook kan de wondgenezing minder snel gaan. Voor ouderen is het dus erg belangrijk dat ze goed begeleid worden bij hun voeding.

Voedingsblogs

Het begeleiden van ouderen geeft Jolanda enorm veel voldoening. “Ouderen zijn vaak enorm dankbaar voor de advisering en begeleiding. De kwaliteit van hun leven kan positief verbeteren door minder vermoeidheid, meer kracht, betere wondgenezing en meer genot van het eten en drinken”, aldus Jolanda.

Jolanda zal maandelijks een blog schrijven voor UWassistent over voeding en ouderen. Verschillende onderwerpen zullen aan bod komen. Voor u als lezer is dit wellicht leerzaam en interessant. Neem dus gerust regelmatig een kijkje op onze website, waar ook andere interessante blogs te vinden zijn.

Reacties