4 winteractiviteiten die u zeker wil doen deze winter!

Tips voor winteractiviteiten

Met die koude en regenachtige dagen is het heerlijk om weg te kruipen op de bank. Krantje lezen met een warme kop thee: een heerlijke invulling van een koude dag. Maar als u meer behoefte heeft aan wat actie in plaats van al die thee op de bank, vindt u hier een overzicht van winteractiviteiten waarmee u deze dagen actief doorkomt. Leuke dingen ondernemen met partner, (klein)kinderen, vrienden of alleen houdt u fit en vitaal. En ook niet onbelangrijk: het geeft energie én voldoening.

De leukste ideeën voor een dagje weg in de winter

1. Citytrip(s) in eigen land

Zoek een goedkope dagkaart voor de trein, goed gezelschap en ga er op uit! Nederland zit vol met verborgen parels, ook de kleinere steden. Stap in de trein en stap uit bij een stad waar u nog nooit bent geweest. Stap binnen bij het dichtstbijzijnde VVV-kantoor en laat u verrassen door al het moois dat Nederlandse steden te bieden hebben, zeker met al die kerstlichtjes. Is het heel koud buiten? Dan duikt u gewoon lekker warm een museum in, opgelost! Probeer dit eens: meerdere steden bezoeken op één dag. Met de trein bent u binnen een uurtje of twee al een heel eind op weg.

Tips van UWassistent waar u wellicht nog niet aan had gedacht:

Zwolle (museum de Fundatie)
Groningen (fietsroutes en fraaie architectuur)
Deventer (proef de Deventer Koek, het Speelgoedmuseum, standswandeling)

2. De mooiste wandelroutes in Nederland

Krijgt u geen genoeg van wandelen in de natuur? In de winter is alles nog nét even mooier dan anders. Warm aankleden en van de kou is niets meer te merken. We zetten een aantal betoverende wandelroutes op een rij:

Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug
Paleispark Het Loo (Apeldoorn)
NS-wandeling Veluwezoom

3. Probeer een nieuwe sport uit

Bent u dat wandelen inmiddels beu en bent u toe aan iets nieuws? Dan blijven er nog een hoop sporten over die u zeker eens wil proberen! Aquajogging is bijvoorbeeld goed voor lichaam en geest en nog grappig ook! Wat ook geel goed is voor het lichaam, is fitness. “Maar fitness is toch voor jonge sterke gasten?”. Nee hoor, die sport kunt u op iedere leeftijd beoefenen. Zo zorgt u dat u sterk blijft en dat uw spieren meer belasting aankunnen. En dát is weer handig in het dagelijks leven, als u een stoel wil verplaatsen, een prullenbak wil legen of de was ophangt.

4. Bijzondere workshops

Tja, bij de wintermaanden hoort ook regen. En sneeuw. En dat zijn geschikte momenten voor een workshop! U kunt het zo gek niet bedenken of er is een workshop voor. Van bonbons maken tot zilverkleien. Of wat dacht u van een slipcursus? Zo kruipt u ’s winters veilig achter het stuur. Even Googlen en u zult verbaasd zijn hoeveel workshops er bij u in de buurt zijn!

Heeft u kleinkinderen? Uw kleindochter wordt vast en zeker heel blij van een middagje sieraden maken. En uw kleinzoon? Die kan met opa mee (of andersom natuurlijk!?)

Winteractiviteiten ondernemen in goed gezelschap

Wat is er nu leuker dan één van de bovenstaande activiteiten doen in de winter? Die activiteiten ondernemen met gezelschap. UWassistent zoekt graag een gezelschapsmaatje of begeleider voor u, iemand met wie het goed klikt. Hij of zij gaat met u op pad. We merken dat steeds meer mensen ontdekken hoe leuk het is om met iemand buiten de kennissenkring iets te ondernemen.

Vraag gezelschap of begeleiding aan en ervaar hoe UWassistent uw leven comfortabel maakt.

Verder lezen? Bekijk ook: Leuke activiteiten voor in de winter en Wat te doen na uw pensioen? - Deel 2

Reacties