Week tegen Eenzaamheid 2023: UWassistent brengt mensen samen

Week tegen Eenzaamheid 2023: UWassistent brengt mensen samen

Week tegen Eenzaamheid 2023: UWassistent brengt mensen samen

Volgens recente cijfers van de Gezondheidsmonitor (GGD, RIVM en CBS) voelt meer dan de helft van de 75-plusser zich weleens eenzaam. Met de ondersteuning die we bieden dragen we dagelijks ons steentje bij om dit probleem op te lossen. Ook dit jaar geven we tijdens de Week tegen Eenzaamheid (28 september t/m 4 oktober) extra aandacht aan het thema eenzaamheid. Door heel het land verrassen we tientallen klanten met een extra bezoekje. Samen genieten we van een heerlijk gebakje en een fijn kletspraatje.

Een tegen Eenzaamheid

Wat eenzaamheid is, hoe het voelt en wat het met je doet is voor iedereen anders. “Het is niet altijd aan mensen te zien of zij zich eenzaam voelen en er wordt weinig over gesproken. Daarom is het goed om scherp te zijn op signalen die kunnen wijzen op eenzaamheid”, aldus Elise van der Burgt van UWassistent regio Ede, Wageningen, Veenendaal, Rhenen en Renkum. 

Elise is een van de deelneemsters van de gebakjesactie van UWassistent. “Omdat we nauw betrokken zijn bij de ondersteuning van onze klanten, voelen we heel goed aan wanneer een klant behoefte heeft aan een luisterend oor of wat gezelligheid. Op die manier helpen wij ouderen dagelijks zich minder eenzaam te voelen, want wat we doen is zoveel meer dan enkel het huishouden of hulp bij het aankleden.” 

Met de gebakjesactie wil Elise samen met haar collega’s verspreid over heel Nederland extra aandacht vragen voor het thema eenzaamheid. “Want het is zo mooi om te zien dat een klein gebaar het verschil kan maken”, besluit Elise.


Een actie die verbind

Sinds de start van de actie hebben we al veel enthousiaste reacties mogen ontvangen. In Bennekom genoten mevrouw van de Veldt en vaste hulp Regina van elkaars gezelschap én een lekkere gebakje. “Al bij onze eerste kennismaking was er gelijk een klik”, gaf mevrouw van de Veldt aan. “Het is altijd fijn als Regina er is.”Ook meneer Muntjewerff werd verrast met een heerlijke lekkernij. Zijn favoriet: een gebakje met marsepein. “We hebben ervan genoten”, geeft Suzanne van Aubel van UWassistent regio Breda aan. “Samen hebben we veel mooie herinneringen opgehaald.”Hart voor een ander

Niet alleen tijdens de Week tegen Eenzaamheid hebben we aandacht voor het thema eenzaamheid. We zetten ons dag in dag uit vol overgave in voor ouderen. Dat doen we met heel ons hart, samen met ons landelijk netwerk van betrokken dienstverleners. Ook de dienstverleners zijn te spreken over de verrassingsbezoekjes. Het heeft de ouderen zichtbaar goed gedaan. Een steuntje in de rug kan zo veel betekenen.


Zo kun je het verschil maken

Met deze gebakjesactie willen we als organisatie ook andere motiveren om eens langs te gaan bij diegenen die dat kunnen gebruiken. Signaleer je eenzaamheid in je omgeving? Maak een praatje, bedenk iets om te doen, bied een luisterend oor en kijk samen wat er mogelijk is. Benieuwd hoe? Zie www.eentegeneenzaamheid.nl.

Ondersteuning nodig voor uzelf of uw naaste?

Zorgt u voor een familielid dat vanwege ouderdom, ziekte of een beperking hulp nodig heeft? Het kan lastig zijn om dit te combineren met uw gezin, werk en sociale leven. Wij ondersteunen mantelzorgers daarom met diverse diensten. De klik met de dienstverlener vinden we daarbij erg belangrijk. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. We zijn in heel Nederland actief en helpen u graag.
Aan de slag via UWassistent?

Ben jij 100% toegewijd en wil jij ook het verschil maken voor anderen? Meld je dan nu aan als huishoudelijke hulp, begeleider, tuin,- of klushulp!

Reacties