Kortingen voor ouderen

Korting voor ouderen

De afgelopen tijd is het leven een stuk duurder geworden. We betalen meer voor boodschappen, brandstof, energie en ga zo maar door. Dit vraagt om aanpassingen en creatieve oplossingen. Gelukkig profiteren ouderen van diverse kortingen. We delen graag een aantal mooie kortingen met u. Dat scheelt weer in de portemonnee!

Met korting op vakantie

Een aantal dagen er tussenuit is natuurlijk heerlijk, maar is dat mogelijk een te grote uitgave. Verschillende Nederlandse vakantieparken hanteren kortingen voor senioren, waardoor een weekend of midweek weg misschien wél in uw budget past. De Beekse Bergen, Sunparks en Center Parcs bieden bijvoorbeeld aantrekkelijke kortingen op een verblijf aan voor 55-plussers.

Minder betalen in het openbaar vervoer

Reizen met het openbaar vervoer is voor 65-plussers goedkoper dan voor andere reizigers. U reist automatisch met een korting van 34% als u gebruikmaakt van een persoonlijke OV-chipkaart. Daarnaast kan de korting oplopen door voor een abonnement te kiezen (in plaats van per rit te betalen). Verschillende regionale OV-bedrijven bieden aantrekkelijke abonnementen aan voor senioren. De automatische leeftijdskorting is niet van toepassing voor reizen met de trein.

Lees hier meer over korting voor senioren in het openbaar vervoer >

Voordeel bij de bioscoop

Ook bij bioscoop Kinepolis kunt u profiteren van korting op een kaartje (65+). Dit kan oplopen tot enkele euro’s. Gaat u samen met uw kleinkinderen (t/m 11 jaar)? Ook voor hen is er een aangepast tarief. Bioscoop Pathé geeft geen korting voor ouderen, maar er is wel een aparte middagvoorstelling speciaal voor 50-plussers: Pathé 50PLUS. U ontvangt tijdens de pauze een gratis kopje koffie en een koek.

Bespaar op een dagje uit

Gaat u regelmatig met uw familie en kleinkinderen naar De Efteling in Kaatsheuvel? Dit attractiepark geeft geen seniorenkorting op losse tickets, maar er is wel een gereduceerd abonnementstarief (voor 60-plussers). Door per jaar te betalen in plaats van per maand, bespaart u ook nog eens enkele euro’s. Met een abonnement krijgt ook korting op o.a. eten, drinken, souvenirs en overnachtingen.

Bij dierentuin Wildlands in Emmen zijn zowel losse tickets als abonnementen voor 65-plusser te krijgen voor een lager tarief. Het loont ook om online losse tickets te bestellen, dit scheelt nog eens 2 euro per persoon.

Extra bespaartips en vergoedingen

Er zijn natuurlijk nog verschillende tips om te besparen die niet leeftijdsafhankelijk zijn. Zo kunt u op meerdere manieren besparen op uw boodschappen en uw benzinekosten beperken. Ook de kosten voor de diensten van UWassistent kunnen lager uitvallen. Mogelijk heeft u recht op een vergoeding waardoor de kosten lager zijn of zelfs volledig vergoed worden.

Heeft u zelf nog meer tips om te besparen? Deel ze in hieronder!

Dit overzicht is samengeteld op 4 mei 2022. Onjuistheden en wijzigingen voorbehouden.

Reacties

Een reactie posten