Rookmelderplicht vanaf 1 juli: regel het via UWassistent!

Rookmelderplicht

Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Roet en schadelijke stoffen veroorzaken nare klachten. Als we slapen ruiken we daarnaast niets, rook wordt niet opgemerkt. Hierdoor kan iemand bewusteloos raken. Het gehoor werkt nog wel, om die reden kunnen rookmelders levens redden. Vanaf 1 juli is het verplicht om op elke woonverdieping van uw huis een rookmelder te hebben.

Heeft u nog niet op iedere verdieping in uw woning een rookmelder hangen? Bij ons kunt u het benodigde aantal rookmelders aanvragen. Wij komen deze ook installeren.

Rookmelders inclusief installatie aanvragen>

De nieuwe rookmelderwetgeving

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders officieel verplicht in Nederland. Voor nieuwbouwwoningen die na 2003 zijn gebouwd, was deze regel al van toepassing. Elke woning moet uitgerust zijn met ‘voldoende rookmelders’, dit houdt in dat op iedere verdieping van de woning minstens één rookmelder hangt. Het doel van deze nieuwe regel is om het aantal doden bij woningbranden te verminderen.

Een woning die niet aan de verplichting voldoet, wordt beschouwd als ‘niet-conform’ de wetgeving. Een verzekeraar kan om die reden besluiten om niet uit te keren na brand. Ook riskeert u een boete van de gemeente.

Huis brandveilig maken

Naast het plaatsen van voldoende rookmelders zijn er nog veel meer tips om uw huis brandveilig te maken. Het is bijvoorbeeld belangrijk om regelmatig het filter van de afzuigkap schoon te maken, maar ook om de stekkers uit de stopcontacten te halen bij langdurige afwezigheid. Met behulp van de checklist van de brandweer checkt u de brandveiligheid van uw woning.

Regel het via UWassistent!

Via UWassistent regelt u eenvoudig de levering én installatie van één of meerdere rookmelders. Wij leveren rookmelders van het Nederlandse bedrijf Alecto. Deze rookmelders voldoen aan het Europese keurmerk EN 14604 en alle andere noodzakelijke kwaliteitseisen. Daarnaast gaan de batterijen maar liefst 10 jaar mee.

Wilt u ervoor zorgen dat uw huis voldoet aan de nieuwe wetgeving? Wij komen de rookmelders graag bij u thuis installeren!

Reacties