Vervangende mantelzorg: de mogelijkheden en vergoedingen

Vervangende mantelzorg

Bent u mantelzorger, maar kunt u tijdelijk de taken niet op u nemen? Met vervangende mantelzorg (ofwel respijtzorg), draagt u de zorg tijdelijk over aan een ander. Wij regelen bijvoorbeeld huishoudelijke hulp of begeleiding voor uw naaste.

Wist u trouwens dat vervangende mantelzorg vaak vergoed wordt door de zorgverzekering? In deze blog vertellen we hier meer over.

Snel een gescreende hulp voor uw naaste

Zorgen voor een naaste is een mooie, maar ook een zware taak. Het kan gebeuren dat u tijdelijk niet voor uw naaste kan zorgen, bijvoorbeeld vanwege vakantie of ziekte. In dat geval kunt u vervangende mantelzorg inschakelen via UWassistent. U kunt hierbij denken aan een huishoudelijke hulp of een begeleider die uw naaste ondersteunt bij de lichte zorgtaken.

De gescreende dienstverlener kan tijdelijk de mantelzorgtaken van u overnemen wanneer het u zelf even niet lukt. Wij vinden graag de juiste dienstverlener voor uw naaste. Vervangende mantelzorg is een mooie oplossing om overbelasting te voorkomen of ervoor te zorgen dat u even tijd heeft voor andere zaken. Het is belangrijk om ook uzelf niet te vergeten.

Vergoeding via zorgverzekeraar

Heeft u vervangende mantelzorg nodig en bent u aanvullend verzekerd bij Menzis, Zilveren kruis, ASR, ONVZ, PlusGezond, DSW of Stad Holland? Dan kunt u respijtzorg mogelijk vergoed krijgen. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om te kijken welke vergoeding voor u van toepassing is. In sommige gevallen wordt de dienstverlening zelfs volledig vergoed.

Krijgt u geen vervangende mantelzorg/respijtzorg vergoed vanuit uw zorgverzekering? Er zijn diverse andere vergoedingsmogelijkheden, zoals vergoeding vanuit een PGB of door de kosten als aftrekpost op te geven bij de belastingaangifte.

Meer informatie over vervangende mantelzorg?

U kunt altijd een vrijblijvende kennismaking aanvragen. De persoonlijke contactpersoon uit uw regio helpt u graag verder en kijkt samen met u naar de mogelijkheden.

Kosteloos en geheel vrijblijvend

Reacties