5 creatieve activiteiten

Creative activiteiten

Bent u met pensioen en weet u soms niet hoe u uw dagen kunt vullen? Denk eens aan een creatieve activiteit! Bent u nog op zoek naar een hobby waar u uw creativiteit in kwijt kunt? Lees snel onze tips.

Door creatief bezig te zijn, verbetert u uw fijne en grove motoriek. Door geconcentreerd te werken, wordt ook uw fantasie geactiveerd en het ruimtelijk denken getraind. Bovendien komt er meer gelukshormoon vrij wanneer u creatief bezig bent. Wij zetten een aantal creatieve hobby´s op een rijtje.

1. Stenen beschilderen (Happy Stones)

Een Happy Stone is een mooie, beschilderde steen waar u blij van wordt. Als u er eentje vindt, kunt u deze laten liggen, meenemen of verplaatsen. De bedoeling is uiteindelijk dat de stenen een echte reis gaan maken en dus zwerfkeien worden en op deze manier steeds opnieuw iemand blij maken.

Het enige wat u nodig heeft om stenen te beschilderen zijn: stenen, acrylverf of acrylstiften en vernis. Maak de mooiste creaties en verstop ze. Op Facebook kunt u zich aansluiten bij een Happy Stones groep (bijvoorbeeld de Facebook pagina ‘Kei Tof’), hier worden gevonden creaties getoond. Wellicht ziet u uw eigen beschilderde steen wel terug!

2. Fotograferen

Fotograferen als hobby is ook een optie. En u houdt er nog wat aan over; mooie foto´s! Daarnaast bevordert het de creativiteit; u neemt de meest gekke houdingen aan om de perfecte foto te maken. Hoe leuk is het om te zien dat de foto´s ook steeds mooier worden! U heeft niet direct de meest dure camera nodig, begin met een simpele camera en kijk of deze hobby iets voor u is. Als u op internet zoekt, kunt u genoeg cursussen vinden die u kunt volgen.

3. Tuinieren

Tuinieren kent een aantal voordelen: u bent lekker buiten, u krijgt beweging en u komt helemaal tot rust. Even ongestoord bezig zijn mét en ín de natuur. Daarnaast geeft het ook een voldaan gevoel om na dat harde werken te zien dat een plant gaat groeien en bloeien.

4. Breien en haken

Breien en haken heeft de laatste jaren echt een opmars gemaakt en is tegenwoordig (weer) een populaire hobby. Met brei- en haakgaren bezig zijn, werkt rustgevend. U kunt er tevens hele mooie dingen mee maken; van kledingstukken tot kraamcadeautjes voor een pasgeboren kleinkind. Op internet vindt u een heleboel (gratis) patronen om de mooiste creaties te maken.

5. Koken

Bent u met pensioen? Dan heeft u waarschijnlijk meer tijd over om eindelijk eens een hele dag in de keuken te staan en om recepten uit te proberen. Koop in de delicatessenwinkel of op de markt lekkere, verse producten en verwen familie en vrienden met een heerlijk zelfgemaakt diner!

Bent u op zoek naar iemand die deze creatieve activiteiten met u kan ondernemen? De contactpersoon uit uw regio helpt u graag bij het vinden van prettig gezelschap. Maak nu kennis met de contactpersoon uit uw regio. Zij gaan op basis van uw wensen op zoek naar een dienstverlener waar u echt een klik mee heeft.

Reacties