Het werkgeluk van huishoudelijk hulp Marije: ‘Het is dankbaar werk’

Het werkgeluk van huishoudelijk hulp Marije: ‘Het is dankbaar werk’

Huishoudelijk hulp Marije werkt al een aantal jaar via UWassistent bij verschillende klanten in Den Haag en omstreken. Daarvoor verrichtte ze vooral verstel- en naaiwerk voor particulieren. Ze ontdekte dat ze liever met mensen wilde werken en kwam via via bij UWassistent terecht. Marije ziet zichzelf niet alleen als huishoudelijke hulp. ‘Dit werk is veel meer dan dat’, zegt ze.

Wil jij ook werken als huishoudelijk hulp? Klik hier!

Dankbaar werk geeft voldoening

Marije praat, zorgt, luistert en poetst. Ze heeft nog geen dag spijt gehad dat ze dit werk is gaan doen. ‘Het is dankbaar werk en ik word blij wanneer mijn klanten tevreden zijn.’ Het werk als huishoudelijke hulp geeft haar veel voldoening. Ook naast de werkzaamheden houdt Marije contact met haar klanten, bijvoorbeeld via appjes of berichten. ‘Ouderen vinden het heerlijk om ook buiten de wekelijkse bezoekjes van je te horen’, geeft ze aan. ‘Ik deel een klein stukje van mijn leven met hen. Ik laat vakantiefoto’s zien en we wisselen recepten uit.’

Het is niet voor niets dat Marije al een aantal van haar klanten tot het einde heeft mogen bijstaan. Ondanks de soms verdrietige situatie blijft ze de steun en toeverlaat van deze klanten. ‘Dit komt doordat ik de klanten met aandacht en vertrouwen benader’, aldus Marije. ‘Ik ben oprecht geïnteresseerd in hun verhaal.’

‘Dat is wie ik ben’

Bij verjaardagen neemt ze bloemen mee voor haar klanten, in de decembermaand deelt ze oliebollen uit. Ze stuurt kaartjes als ze op vakantie is en met Valentijn ontvangen haar klanten een kleine attentie. ‘Dat is wie ik ben en wat ik fijn vind om te doen’, legt Marije uit. De klanten waarderen dit enorm en Marije krijgt er dan ook veel waardering voor terug.

Ook als er meer nodig is dan alleen een fris huis, staat Marije voor haar klanten klaar. ‘Ik houd bij of ze wel goed eten, breng de lege flessen weg en doe de was als de klant of familie dat even niet kan doen. Dit maakt het werk bijzonder. Ik vind het geen probleem om dit naast het schoonmaken te doen. Als er vertrouwen is en je doet meer dan er wordt verwacht, dan word je vanzelf meer dan een hulp in de huishouding.’

Helpen, zonder de regie over te nemen

We vinden het belangrijk dat de mensen die bij ons aankloppen, zelf de regie houden. Marije begrijpt dit heel goed. Ze helpt, zonder de regie over te nemen. Ze weet waar haar klanten blij van worden. Zij spreken dan ook vol lof over haar en we merken dat de klanten erg op haar gesteld zijn. We zetten Marije daarom ook graag in bij onze klanten.

Wij zoeken dienstverleners!

Ben jij op zoek naar werk en wil je aan de slag als huishoudelijke hulp? Schrijf je dan vandaag nog in! We zijn op zoek naar dienstverleners met een hart voor een ander. Werken als huishoudelijk hulp geeft veel voldoening, de klanten waarderen jouw inzet enorm. De huishoudelijke taken zijn voor hen een steeds grotere uitdaging geworden, daarom doen ze graag een beroep op jou!

Dus wil jij jezelf nuttig maken, lekker bijverdienen én het leven van ouderen aangenamer maken? Schrijf je dan nu in! Je kan niet alleen aan de slag als huishoudelijke hulp, maar ook als begeleider, gezelschap, tuinhulp of klushulp.

Reacties