Kasteeltuinen in Nederland: vier tips!

Kasteeltuinen in Nederland

Gaat u er ook zo graag lekker op uit? Deze periode is natuurlijk ideaal voor buitenactiviteiten. Heeft u bijvoorbeeld weleens gedacht aan het bezoeken van een kasteeltuin? In Nederland zijn verschillende prachtige kasteeltuinen te vinden. In deze blog geven we graag vier tips voor kasteeltuinen die u kunt bezoeken.

Kasteeltuinen Arcen, Noord-Limburg

Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Nabij het zeventiende-eeuwse kasteel zijn 15 unieke tuinen aangelegd. Zo wandelt u bijvoorbeeld door het bamboebos, een klassiek rosarium en een fraaie Italiaanse tuin. Momenteel is ook een expositie te zien van kunstenaar William Sweetlove. Dit jaar is Kasteeltuinen Arcen door het Land van de ANWB uitgeroepen tot ‘Leukste uitje van Limburg’.

De tuinen van Kasteel De Haar, Haarzuilens

Kasteel de Haar is een kasteel zoals u het zou verwachten: prachtige torentjes, een gracht en een ophaalbrug. Rondom het kasteel liggen een fraai park en de kasteeltuinen. Zo is er de geometrische Romeinse tuin. Ook is er een mooie rozentuin waar u kunt genieten van verschillende kleuren en geuren. In het park kunt u heerlijk wandelen en picknicken. Natuurlijk kunt u ook een kijkje nemen in het kasteel. Kasteel De Haar heeft niet alleen prachtige kasteeltuinen, maar is daarnaast ook het grootste en meest luxe kasteel van Nederland.

Kasteeltuin Keukenhof, Lisse

De bloemententoonstelling Keukenhof bij Lisse kent u vast wel. Maar wist u dat het naastgelegen Kasteel Keukenhof ook een prachtige tuin heeft? In de oase van rust treft u onder andere een koetshuis en een wagenloods. Volg de kunstroute en ontdek tientallen kunstwerken die mooi in de omgeving passen. Bij de Hofboerderij kunt u even op adem komen met een hapje en een drankje.

De tuinen van Paleis Het Loo, Apeldoorn

Paleis Het Loo is natuurlijk geen kasteel, maar de paleistuin is zeker een bezoekje waard. Deze imposante tuin zal u zeker versteld doen staan. De tuin is verdeeld in enorme symmetrische vlakken. De buxushagen vormen een prachtig patroon. De indrukwekkende beelden, historische beplanting en tuinbeelden van Griekse goden en godinnen maken het plaatje af. De tuinen werden in de 17e eeuw aangelegd. In de 19e eeuw werden ze aangepast naar de nieuwe tuinmode. In de jaren 80 van de vorige eeuw werden de tuinen weer hersteld in de oorspronkelijke barokstijl.

Samen op pad

Bent u op zoek naar iemand die gezellig samen met u op pad gaat? De contactpersoon uit uw regio helpt u graag bij het vinden van prettig gezelschap. De dienstverleners zijn betrokken en betrouwbaar en gaan er graag met u op uit. Bijvoorbeeld naar een kasteeltuin, maar ook naar het park bij u in de buurt. Uw wensen staan voorop. Maak nu kennis met de contactpersoon uit uw regio. Zij gaan op basis van uw wensen op zoek naar een dienstverlener waar u echt een klik mee heeft.

Kosteloos en geheel vrijblijvend

Bent u al eens in de genoemde tuinen geweest of heeft u zelf een leuke tip? Reageer hieronder!

Reacties