Nationale Ouderendag; de voorbereidingen zijn begonnen!

Nationale Ouderendag

Op 19 april vond de kick off van de Nationale Ouderendag plaats. Bij deze bijeenkomst zijn comités aanwezig die deze dag al jaren organiseren, maar ook beginnende comités. Tijdens deze middag kregen comités de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en kennis en ervaringen te delen.

De bijeenkomst startte met een terugblik op de behaalde successen in 2017. Vervolgens werd ingegaan op de plannen voor 2018. Het ontwerp van de wenskaart, de flyers en de poster werden getoond en zo kon na afloop elk comité aan de slag met de voorbereidingen.

Voorbereidingen

Nadat het drukwerk is geregeld, worden de wenskaarten verspreid onder diverse organisaties die veel met ouderen te maken hebben. Posters worden opgehangen op publieke plaatsen in deelnemende gemeenten en er worden persberichten verspreid om de Nationale Ouderendag onder de aandacht te brengen bij ouderen, maar ook bij vrijwilligers.

Er zijn veel vrijwilligers nodig om alle wensen in vervulling te laten gaan. Zodra er een wens binnenkomt wordt contact opgenomen met de oudere. De wens wordt vervolgens op de website gezet zodat deze zichtbaar wordt voor de vrijwilligers. De vrijwilligers kunnen via de website inschrijven op een wens die zij graag willen vervullen.

De wensen kunnen tot 1 augustus worden ingediend. Daarna gaan de comités aan de slag om de wensen vervuld te krijgen. Hier komt veel bij kijken: rolstoelvervoer regelen, sponsoring voor toegangskaarten, een locatie voor een gezamenlijke aftrap, vrijwilligers werven etc. Een hele klus, maar dankbaar werk.

Samenwerken

UWassistent werkt samen met andere organisaties die de Nationale Ouderendag ondersteunen. Zo is onze persoonlijke assistent Bianca van Wijk in Den Haag al druk bezig met onze partnerorganisatie Respect om daar de Nationale Ouderendag te organiseren.

Vorig jaar heeft Corine Stigter samen met het comité enkele wensen vervuld, waaronder een bioscoopbezoek voor een echtpaar dat elkaar 75 jaar geleden in de bioscoop heeft leren kennen.

Maaike Smulders heeft met veel andere vrijwilligers diverse wensen in vervulling laten gaan, zoals een ritje in een legerjeep en een wijnproeverij.

Ook dit jaar willen we van de Nationale Ouderendag weer een succes maken. Wilt u daarbij helpen? Laat het ons weten via info@uwassistent.nl!

Reacties