Ervaringen van persoonlijke assistenten

Mooie ervaringen van onze assistenten

Wanneer liefde een zorg wordt – door Bianca van Wijk

“Laatst was ik bij een van mijn klanten, om even bij te praten. Een echtpaar beide dik in de 80 jaar. Ze zorgen goed voor elkaar, dat merk je aan alles. Mevrouw heeft enige tijd in het ziekenhuis gelegen en ineens stond meneer er alleen voor. Gelukkig kwamen ze bij mij terecht. We hebben het goed op kunnen lossen met een ervaren dienstverlener. Toen mevrouw weer thuis kwam, dacht ze: wat moet ik nu met iemand die hier een paar keer per week komt? Dit vertelde ze me later. ‘Maar nu wil ik nooit meer zonder’, zei ze met een grote glimlach. Ze vindt het heerlijk dat er, behalve haar kinderen, een paar keer per week een vaste ondersteuner komt. ‘Ik heb al zo veel gedaan waar ik anders nooit aan toe was gekomen’, zei ze tegen me. ‘Ik ben erg blij met haar hulp en ondersteuning. Het voelt alsof ze er al jaren is en ze beweegt zich in ons leven op een bijzonder wijze. Dat zorgt ervoor dat wij haar echt ervaren als een ware aanvulling!’ Trots en met een heerlijk gevoel nam ik afscheid van haar.”

Dankbaar werk – door Mildred Karman

“Een echtpaar op leeftijd kwam met het verzoek of wij vier keer in de week aan huis konden komen om voor de heer en mevrouw te koken. Meneer heeft altijd zelf gekookt, echter hij is nu 92 jaar en ziet vooral tegen het opruimen erg op. Twee dienstverleners van mij gaan daar elke week vier dagen heen om voor meneer en mevrouw weer een overheerlijke maaltijd te bereiden. Het echtpaar is erg blij en tevreden met de hulpverleners en dit geeft mij dan weer een voldaan gevoel! Recentelijk heeft het echtpaar twee dochters verloren in een zeer korte periode. De heer en mevrouw hebben het hier erg moeilijk mee. Wij zijn niet alleen kookhulp, maar ook een luisterend oor. Laatst belde het echtpaar helemaal verward op. Ik ben er heen gegaan en na een tijdje met elkaar gepraat te hebben zie je ze weer opfleuren en kalmeren. De heer en mevrouw zijn hier erg dankbaar voor. Dit is wat ons werk zo leuk en ook vooral dankbaar maakt!”

Een mooie bos bloemen – door Evelien Nieuwenhuijse

“Vandaag ben ik enorm verwend met een mooie bos bloemen van een gezin dat via Dé Letselschadehulpdienst klant werd bij UWassistent. Gelukkig is deze klant nu dusdanig opgeknapt dat er nog maar één keer per week huishoudelijke hulp nodig is. Aangezien de hulp erg goed bevalt in het drukke gezinsleven mag de huishoudelijke hulp ook na de herstelperiode blijven. Dat is het fijne aan hulp op maat!”



Reacties