Dag van de Mantelzorg 2016

Dag van de Mantelzorg 2016

Op donderdag 10 november is de Dag van de Mantelzorg. In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. De Dag van de Mantelzorg heeft als doel om mantelzorgers in het zonnetje te zetten en om extra waardering te tonen voor het werk dat zij verrichten.

Wat is mantelzorg?

Mantelzorgers zorgen onbetaald en voor een langere periode voor een (chronisch) ziek, beperkt of hulpbehoevend familielid of kennis. Ze zijn beroepsmatig vaak geen zorgverleners, maar verlenen de zorg vanwege de persoonlijke band die ze hebben met degene voor wie zij zorgen. Ze staan klaar voor een naaste die extra hulp nodig heeft. Voor hen is het vaak vanzelfsprekend om deze hulp te verlenen, maar daardoor heeft deze persoon vaak weinig of geen tijd voor zichzelf. Bovendien is het niet altijd gemakkelijk voor hen om hulp te vragen.

Speciale dag

Omdat het voor hen zo vanzelfsprekend is om zorg te verlenen, zien zij zichzelf niet altijd als mantelzorgers. In het hele land worden speciaal voor de mantelzorgers op deze dag activiteiten georganiseerd; van concerten en theatervoorstellingen tot workshops en diners.

10 november is de dag dat mantelzorgers in het zonnetje worden gezet!

Reacties