Niet alleen jongeren hebben er één, maar ook ruim de helft van de 55-plussers in Nederland heeft tegenwoordig een smartphone en/of een tablet. Wij hebben een aantal handige apps voor senioren op een rijtje gezet! Onderzoek van Deloitte wijst uit dat ouderen vooral bellen, e-mailen en sms'jes versturen met de smartphone. Apps worden minder gebruikt. Toch hebben deze zoveel te bieden! Er zijn tal van apps die bijdragen aan veiligheid, sociaal contact, zorg en persoonlijke ontwikkeling. Apps die niet alleen voor ouderen, maar ook voor jongere generaties bijzonder nuttig zijn. Hieronder hebben wij er een tiental voor u op een rij gezet.
1. Dichtbij
Al het lokale nieuws op één app. Ook laat de app zien welke activiteiten er in uw omgeving op de agenda staan en kunnen er fotoreportages van evenementen uit de buurt bekeken worden. Er is de mogelijkheid om nieuws uit meerdere regio’s te lezen.
2. WhatsApp
Met WhatsApp heeft u de mogelijkheid om berichten te versturen en te ontvangen op uw smartphone zonder daarvoor te hoeven betalen. Deze app is ook populair onder jongeren, het is dus gemakkelijk om met uw kinderen of kleinkinderen te communiceren. Bovendien kunt u met WhatsApp ook groepen aanmaken en elkaar onbeperkt afbeeldingen, video's en geluidsopnames sturen.
3. Luisterbieb
Met de luisterbieb-app kunt u wanneer en waar u dat maar wilt gratis luisteren naar luisterboeken en luistercolleges.
4. Zelfregie
Op de Zelfregie app kunnen u en uw zorgverlener samen afspraken maken en rapportages bekijken. Met de app kunt u afspraken met de zorgverlener wijzigen of annuleren. De app bevat ook mogelijkheden waarmee u eenvoudig een reis met het openbaar vervoer plant, boodschappen bestelt of geldzaken regelt met de bank.
5. Rode Kruis EHBO
Met deze EHBO app weet u in een noodsituatie precies hoe u moet handelen door de gesproken instructies die gegeven worden op te volgen. Verder kunt u in de app zien waar de dichtstbijzijnde EHBO post of AED locatie te vinden is.
6. Beter zien
Met de Beter Zien-app worden tekst en beeld vergroot, waardoor deze beter te lezen en te zien zijn. Voor extra contrast zijn er zes verschillende kleurstellingen. Bovendien kan de tekst zelfs worden voorgelezen. Handig voor thuis en onderweg.
7. MedAlert
MedAlert is een handige app voor mensen die medicijnen gebruiken. U kunt in de app instellen welke medicijnen en welke dosis van elk medicijn u moet innemen. De app herinnert u eraan dat het tijd is om uw medicijnen in te nemen en geeft aan welke medicijnen er, in welke dosis, ingenomen moeten worden. Daarna kunt u aangeven of u daadwerkelijk de medicijnen hebt ingenomen, zodat de app gelijk bijhoudt of u voldoende voorraad van alle medicijnen in huis hebt.
8. Alzheimer assistent
In de Alzheimer Assistent staat informatie in tekst én in video over meer dan 60 onderwerpen. Deze adviezen worden gegeven door experts en mantelzorgers. Het aanbod van informatie blijft groeien. Gebruikers kunnen namelijk zelf tips delen en onderwerpen aandragen. Zo wordt de Alzheimer Assistent een breed gedragen hulpmiddel voor iedereen die samenleeft met iemand met dementie.
9. Moet ik naar de dokter?
Een medische app waarmee u door middel van eenvoudige vragen in simpele en heldere taal zelf kunt beoordelen óf en wanneer u contact opneemt met de huisarts. Ook geeft de Moet ik naar de dokter app aan wat u zelf kunt doen om klachten te verlichten, en als deze tips niet helpen, of u dan alsnog naar de dokter moet.
10. FysiOtherappy
Deze app helpt u bij het goed uitvoeren van thuisoefeningen die u door de fysiotherapeut aangeboden heeft gekregen of als u zelfstandig thuis oefeningen wilt uitvoeren om klachten die u ervaart te verminderen. De app laat in een 3D-animatie zien hoe de oefening correct uitgevoerd moet worden.
Bent u enthousiast geworden over één of meerdere apps dan kunt u die downloaden op uw smartphone of tablet in de Apple Store of Google Play Store.
Reacties
Een reactie posten