Inbraak voorkomen tijdens de donkere dagen

Inbraak voorkomen

Het is behoorlijk vroeg donker; de ideale periode voor inbrekers om toe te slaan. U wilt zich natuurlijk helemaal veilig voelen in uw woning, daarom delen we vandaag een aantal tips hoe u uw huis inbraakveilig kunt (laten) maken.

Huis inbraakveilig maken

Wist u dat juist met de feestdagen het meest wordt ingebroken? Op eerste kerstdag voornamelijk, namelijk gemiddeld 262 keer. Met een paar simpele tips kunt u uw huis gemakkelijk en snel inbraakveilig maken. Heeft u hulp nodig? Dan kunt u bij UWassistent uiteraard terecht voor een handige klushulp.1. Anti-inbraakstrips plaatsen

Anti-inbraakstrips worden op de voor-, achter- en schuurdeur geplaatst en voorkomen dat een inbreker een koevoet tussen de deur en deurpost kan plaatsen. U maakt het hiermee dus net iets lastiger voor een inbreker, waardoor hij uw huis wellicht voorbij zal lopen. Inbraak volledig voorkomen, doet u hiermee niet. De kans op ongewenst bezoek is wel kleiner als u anti-inbraakstrips plaatst.

2. Inbraakalarm installeren

Een inbraakalarm is een effectieve manier om de boeven weg te jagen. Een inbraakalarm geeft een luid signaal af wanneer er wordt ingebroken óf er gaat een signaal naar de centrale meldkamer toe (stil alarm). Vergeet ook niet om een sticker op de voordeur te plakken dat uw huis een beveiligingssysteem heeft. Inbrekers nemen dan vaak het risico niet om toch in te breken in uw woning.

3. Beveiligingscamera ophangen

Een andere manier om uw huis inbraakveilig te maken, is het ophangen van een (nep)camera. Vaak schrikt een dummy al af en heeft u niet eens een echte beveiligingscamera nodig.

4. Andere tips voor het voorkomen van inbraak

Naast allerlei snufjes om uw huis te beveiligen, kunt u nog meer doen om de inbrekers met een grote boog om uw huis te laten lopen. Nog een aantal tips:

Inbrekers gebruiken vaak de container uit de tuin om ergens op te kunnen klimmen. Zorg ervoor dat de container vast staat of in een met sleutel afgesloten ombouw staat.

Mocht u van huis weggaan, zorg er dan voor dat er altijd een lichtje brandt zodra het donker is. U kunt bijvoorbeeld een timer instellen. Dit maakt een bewoonde indruk.

Daarnaast kunt u ook wat (lege) kopjes koffie op de salontafel laten staan, een krantje op de eettafel laten liggen of de radio aan laten staan.

Gaat u een dagje weg of met vakantie? Zet dit dan niet op sociale media. U wilt de inbrekers niet informeren dat u niet thuis bent.

Sommige inbrekers kijken in de krant wanneer er een begrafenis is en slaan dan toe bij de naasten. Laat in het geval wanneer u een begrafenis heeft of om een andere reden een hele dag weg bent, altijd iemand op uw lege huis passen.

Verstop geen sleutel onder de deurmat of onder een bloempot in de tuin.

Laat nooit de sleutel aan de binnenkant op de deur zitten. Heeft u bijvoorbeeld glazen raampjes in uw deur, dan is het glas zo kapot gebroken en kan de inbreker de sleutel omdraaien en de deur openen.

Heeft u een dure aankoop gedaan, laat dan de lege doos hiervan niet in het zicht op straat staan.

Wilt u uw huis inbraakveilig laten maken? Vraag dan nu een klushulp aan.Reacties