Met pensioen, wat nu?

Met pensioen: wat nu?

Na uw pensioen kunt u op allerlei manieren bezig blijven. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk of het volgen van een cursus. In 2019 deed in de leeftijdscategorie van 15 jaar en ouder, 46,7 procent vrijwilligerswerk. In 2020 is dit, vanwege het coronavirus, wat lastiger. Gelukkig kunt u ook nu nog altijd op afstand vrijwilligerswerk doen of op andere manieren blijven ontwikkelen. We zetten een paar ideeën voor u op een rijtje!

Bellen met kwetsbare of eenzame Nederlanders

Via verschillende belservices, zoals de Zilverlijn en de Luisterlijn, kunt u nog altijd veel voor anderen betekenen. Het prettige is dat u er niet eens de deur voor uit hoeft te gaan! Vanuit thuis biedt u een luisterend oor aan kwetsbare of eenzame Nederlanders. Door notities van vorige telefoongesprekken bent u op de hoogte van de eerdere gesprekken. Zo kunt u écht wat betekenen voor een ander!

Stuur eenzame mensen een kaartje

Omdat een hoop mensen geen bezoek (kunnen) ontvangen in deze tijden, is het extra leuk om een kaartje te ontvangen. Via Omapost stuurt u een leuke kaart!

Digitaal leren

Nu we veel thuis zitten kunnen we ook bezig blijven om nieuwe vaardigheden te leren. Op Learnit staan verschillende gratis cursussen. Dit varieert van ‘Excel basis’, ‘onderhandelen’ of ‘het maken van een blog’. U bent een aantal dagen met de cursus bezig en een trainer kan helpen met de leerdoelen en de beste leerroute uitstippelen. Als u na uw pensioen graag uw eigen vaardigheden verder wil ontwikkelen, is dit een goede manier om verder te leren.

Landelijke & lokale initiatieven

Verder zijn er nog verschillende landelijke en lokale organisaties die zich bezighouden met vrijwilligerswerk. Om een bijdrage te leveren, is voor deze organisaties geen zorgachtergrond nodig.

Landelijke organisaties

NL voor elkaar
Corona Helpers
Voedselbank
Ouderenbank

Lokale initiatieven

Voor elkaar in Arnhem
Zorg voor elkaar
Gelderland helpt
ST Amsterdam

Werken via UWassistent

Ook via UWassistent kunt u goed anderen helpen. Bijvoorbeeld als gezelschap of mantelzorg ondersteuning. Wilt u graag nog aan de gang blijven via UWassistent? Schrijf u dan vooral in via onze website.



Meer tips? Lees onze blog Wat doen tijdens uw pensioen?

Reacties