Passende ondersteuning aan huis via UWassistent

Passende ondersteuning aan huis via UWassistent

Een deel van de thuiswonende ouderen krijgt niet de zorg en ondersteuning die ze nodig hebben, dit schrijft het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in de publicatie Passende zorg voor ouderen thuis, knelpunten in kaart (8 juli 2021). Bij UWassistent vinden we dat iedereen toegang moet hebben tot passende ondersteuning. Daarom regelen wij ondersteuning aan huis op basis van uw wensen.

Het SCP beschrijft in het onderzoek diverse knelpunten die er toe leiden dat ouderen soms passende zorg mislopen. Ingewikkelde regels en stroef samenspel tussen organisaties zijn bijvoorbeeld twee van die knelpunten. Daarnaast blijkt uit het onderzoek ook dat ouderen denken er alleen voor te staan, bang zijn om de regie kwijt te raken en niet bekend zijn met het aanbod. ‘Soms interpreteren ouderen zelfredzaamheid en langer thuis wonen als alles zelf blijven doen, zonder hulp’ staat in de publicatie. Ook schrijft het SCP: ‘Sommige ouderen zijn bang de regie te verliezen en vragen daardoor niet of te laat om hulp’.

Dat is zonde; u hoeft het namelijk niet alleen te doen! UWassistent regelt ondersteuning aan huis waar u zich prettig bij voelt. Het aanbod is breed én u houdt de regie.

U hoeft het niet alleen te doen

Steeds meer ouderen blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen, mede door het beleid van de overheid. Dit betekent niet dat u alles alleen hoeft te doen. UWassistent staat voor u klaar! De betrokken en betrouwbare dienstverleners ondersteunen u graag.

‘Veel ouderen willen zelfstandig blijven en zelf de inrichting van hun leven blijven bepalen’, concludeert het SCP uit interviews. UWassistent begrijpt dit, bij ons houdt u de regie. Uw persoonlijke contactpersoon inventariseert uw wensen en gaat op zoek naar een passende dienstverlener waar u een klik mee heeft. U kiest zelf welke ondersteuning u krijgt en van wie. De persoonlijke contactpersoon is beschikbaar voor al uw vragen en richt de ondersteuning - op uw aangeven - eventueel anders in.

Breed dienstenaanbod

Ons dienstenaanbod is breed. Denk aan huishoudelijke hulp, tuinhulp, slaapdiensten of gezelschap. Iedereen is anders, daarom leveren wij maatwerk. Bent u op zoek naar passende ondersteuning voor uzelf of uw naaste(n)? Vraag een vrijblijvende kennismaking aan via onze website en bespreek uw situatie en wensen met de persoonlijke contactpersoon uit uw regio.

Ondersteuning voor mantelzorgers

‘Mantelzorgers voelen zich niet altijd voldoende gezien’, staat in de publicatie. Dat is zonde, want naast een mooie taak, is mantelzorg ook een zware taak. Overbelasting ligt op de loer. Dan gaat het zorgen voor een ander ten koste van het welbevinden van de mantelzorger. Wij zijn er niet alleen voor ouderen, maar ook voor hun mantelzorgers.

Bent u mantelzorger voor uw ouder(s) of een ander familielid? Wij ontzorgen u graag en zoeken op basis van jullie wensen een dienstverlener die incidenteel of structureel taken overneemt. Zo heeft u meer tijd voor uw hobby’s, werk en gezin. Ook draait het samenzijn met uw naaste vaker om gezelligheid in plaats van zorgen.

Waar mogen we u bij ondersteunen? Vraag een vrijblijvende kennismaking aan met de contactpersoon uit uw regio en bespreek uw wensen.

Kosteloos en geheel vrijblijvend

Hier leest u de hele publicatie van het SCP

Reacties