Seniorenvakanties: wat zijn de trends?

Trends seniorenvakanties

Seniorenvakanties zijn helemaal hip de laatste jaren. Niet dat u als senior niet op een ‘gewone’ vakantie kunt natuurlijk, maar seniorenvakanties zijn niet voor niets zo populair. Het is soms zo fijn om even de bekende omgeving in te ruilen voor een warm oord, een rustgevende bosrijke omgeving of een gezellige camping in de bergen.

Wat zijn de trends? In deze blog vol inspiratie vindt u vast en zeker uw ideale vakantie!

Busreis

Een busreis is toch wel de koning van de vakanties onder de senioren. Als autorijden niet kan en u niet van vliegen houdt, gaat u toch lekker met de bus? Hoeft u alleen maar in te stappen, af en toe de benen te strekken en uit te stappen op de bestemming. Bovendien zijn er busreizen waarbij de bus u ook langs bezienswaardigheden brengt of u vervoert naar uitstapjes tijdens de vakantie.

Bent u minder goed ter been? Ook dan is een busreis zeker een optie. Tegenwoordig zijn er een hoop busreizen met aanpassingen, waardoor u comfortabel in de bus kunt zitten met extra service. Daar wordt goed voor u gezorgd!

Instappen en wegwezen!

Drie generaties op vakantie

Op vakantie met kinderen en kleinkinderen, dat zie je steeds vaker! Hoe lekker is het om er even tussenuit te gaan met de hele familie? Zeker als u de (klein)kinderen niet zo vaak ziet, is het een ideale vakantie.

En het leuke van deze vakantie is: de bestemming maakt niet uit! Ver weg hoeft niet, want een gezellig vakantiehuisje is overal wel te vinden! Het is wel handig om een plek te kiezen waar voor ieder wat wils is. Een zwembad voor de kids en leuke fietsroutes en activiteiten voor de rest van de familie (of andersom natuurlijk).

Glamping: kamperen, maar dan luxe

Kamperen, maar dan net een tikkeltje comfortabeler. Wel dat kampeergevoel, maar niet midden in de nacht met de wc-rol over de camping struinen. Voor senioren is zo’n vakantie ideaal, want vaak zijn de bedden goed (niet een slap luchtbed) en hoef je niet te bukken om de tent in te komen.

Oost west, thuis best

Vakantie in eigen land, ideaal! Uit cijfers van het CBS blijkt dat steeds meer mensen, vooral senioren, op vakantie gaan in Nederland. Ongeveer de helft van de senioren brengt de vakantie door in eigen land. En dat is goed te begrijpen, want ook al is Nederland klein, er is veel moois te vinden.

De bossen in de Veluwe, de strakke uitgestrekte stranden in Zeeland, de mooie steden die elke provincie te bieden heeft en de vlakke polderrijke omgevingen waar heerlijk gefietst en gewandeld kan worden. Als u minder goed ter been bent, afhankelijk bent van medicijnen of gewoon graag dichter bij huis bent, is dat een prima optie. En anders trouwens ook hoor, want Nederland is prachtig en zit vol met verborgen pareltjes!

Groepsreis

Wat krijg je als je een groep senioren bij elkaar brengt die samen op vakantie gaan? Een hoop gezelligheid! Groepsreizen doen het altijd goed bij senioren. Voor alleenstaanden, maar ook met partner kan heerlijk vakantie gevierd worden in een groep. Al jarenlang zijn groepsreizen mateloos populair, ook onder senioren. De sfeer in een groep geeft een extra vakantiegevoel en zorgt voor onvergetelijke herinneringen. Gaat u ook op een groepsreis dit jaar?

Huishoudelijke hulp tijdens uw vakantie

Wilt u graag thuiskomen van vakantie in een lekker schoon huis? Dat begrijpen we! Vraag aan uw huishoudelijke hulp of die vlak voor je vakantie of tijdens je vakantie wil poetsen in huis. Heeft u nog geen huishoudelijke hulp? Dan kunt u hier direct een huishoudelijke hulp aanvragen!

Oh en de tuin? Daarvoor kunt u een tuinhulp aanvragen. Als u dan thuiskomt van een goede vakantie, ligt uw tuintje er tiptop bij!

Reacties