Langer zelfstandig thuis wonen met e-health!

E-health helpt bij langer thuis wonen

We willen én kunnen massaal langer thuis blijven wonen op onze oude dag. Ondanks dat we steeds fitter oud worden en op 80-jarige leeftijd nog prima een verre reis kunnen maken, een yogales met gemak volgen of een fietstocht maken waar je u tegen zegt, komt er ooit een moment dat we hier en daar wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Waar vindt u die? Bij UWassistent kunt u eenvoudig en snel ondersteuning krijgen waar u maar wenst.



E-health: de toekomst van de zorg?

Met een helpende hand bij het poetsen, klussen, de tuin, begeleiding of andere karweitjes, in combinatie met e-health zal u al een heel eind komen in uw poging om zolang mogelijk thuis te wonen. E-health omvat digitale communicatie-en informatietechnologieën ter ondersteuning of bevordering van de gezondheid. Voor senioren of mensen met een (chronische) aandoening kan dit heel handig zijn. Ook voor mantelzorgers is het een welkome ontwikkeling. Zij kunnen bijvoorbeeld vanaf afstand een oogje in het zeil houden bij hun naaste. Het kabinet ziet de toekomst van e-health rooskleurig in en pompt 90 miljoen euro in e-health. Veelbelovend! E-health verovert langzaam de wereld. Daarom houden we u in onze blogs op de hoogte van de laatste trends op het gebied van e-health.

Leuk en aardig, dat e-health, maar wat zijn nou concrete voorbeelden van deze innovatieve technische snufjes in de zorg?

Zorgrobots

Misschien wel de meest bekende en toegepaste vorm van e-health. Misschien heeft u weleens gehoord van zorgrobot Alice of zorghondje Paco. Technici zijn dag in dag uit bezig om zorgrobots steeds slimmer en beter te maken. Ze kunnen helpen bij kleine taakjes, zoals een glas drinken brengen. Maar nóg interessanter is de rol die zorgrobots kunnen innemen in het sociale leven van mensen. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat mensen zich minder eenzaam kunnen voelen met een zorgrobot. Tuurlijk, het vervangt geen menselijk contact, maar als het stress en eenzaamheid een klein beetje vermindert is het al mooi toch?

Online communiceren met de (huis)arts

Ook thuis neemt e-health over een tijdje wellicht een grotere plek in. Wat zei de huisarts nu ook weer de vorige keer dat ik daar was? Wanneer was de volgende afspraak? Een kijkje nemen in het elektronisch dossier, en het antwoord is gevonden! Sterker nog, consulten zijn ook steeds vaker online. Dat bespaart tijd voor u en zo kunnen zorgaanbieders meer mensen goed helpen in een kortere periode.

Medische apps

Smartphones kennen geen leeftijdsgrens. Jong en oud loopt ermee rond. Laat dit nu ook een super handig middel zijn voor zorg en gezondheid! Wat denkt u van een app waarmee u de slaap kunt meten? Of medicijngebruik kunt bijhouden? Voor mensen met (beginnende) dementie zijn zelfs allerlei apps op de markt voor breintraining!

Lees ook Handige apps voor de smartphone!

Maakt u al gebruik van e-health? Vertel het ons in een reactie!

Reacties