Dag van de Mantelzorg 2018

Dag van de Mantelzorg 2018

10 november is de Dag van de Mantelzorg. UWassistent waardeert mantelzorgers, daarom zetten wij elke maand een mantelzorger in het zonnetje!

Voldoening

Mantelzorgers halen vaak veel voldoening uit het zorgen voor een ander. Toch geven veel mantelzorgers aan dat het zwaar voor hen is om de zorg te verlenen. Vaak gaat het niet alleen om zorg, maar moeten er ook andere dingen voor de hulpbehoevende geregeld worden. Op de Dag van de Mantelzorger wordt de waardering voor de mantelzorgers in heel Nederland getoond. Zo wordt er bijvoorbeeld een heerlijke lunch georganiseerd in Lelystad, een verwendag in Den Bosch en een Quiz in het Stadstheater in Zoetermeer. Wil je weten wat er die dag bij jou in de buurt georganiseerd wordt? Kijk op www.dagvandemantelzorg.nl.

Om mantelzorgers zo goed mogelijk te ondersteunen werkt UWassistent samen met diverse organisaties.

Mezzo

Mezzo ondersteunt al tientallen jaren landelijk iedereen die zorgt voor een naaste. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de Mezzo Mantelzorglijn, waarbij je voor vragen of een luisterend oor terechtkunt. Ook kun je via Mezzo lotgenoten vinden en kunnen zij je helpen met diverse vragen met betrekking tot mantelzorg zoals informatie over de wet- en regelgeving.

De Mantelzorgmakelaar

Onze persoonlijke assistenten Linda en Bianca uit regio Den Haag hebben kortgeleden kennisgemaakt met de mantelzorgmakelaar. De mantelzorgmakelaar zet zich in voor mantelzorgers die ondersteuning willen bij het regelwerk dat de zorg met zich meebrengt. Een mantelzorgmakelaar wijst de weg, geeft overzicht en voert regeltaken uit voor de mantelzorger – maar de regie blijft bij de mantelzorger. Hierdoor krijgt deze weer grip op de situatie en komen zorg en privé beter in balans.

Bianca en Linda zien een mantelzorgmakelaar als een mooie aanvulling op onze bestaande diensten. “Wij zien dat een mantelzorger intensief voor een naaste of dierbare zorgt. Vaak is een mantelzorger (over)belast met al het papierwerk, contacten met instanties, indicaties, wettelijke regelingen en de organisatie van de zorg. Een overbelaste mantelzorger kan worden geholpen met praktische ondersteuning. Samen met de diensten van UWassistent kunnen wij de mantelzorger bijstaan in de liefdevolle taak die hij heeft.”

Wil je meer informatie over de Mantelzorgmakelaar? Neem dan contact op met de persoonlijke assistent, of met het hoofdkantoor via info@uwassistent.nl.

Een mantelzorgmakelaar kan mogelijk vergoed worden vanuit je zorgverzekering. Vraag deze vergoeding altijd eerst na bij je zorgverzekering.

Reacties