Ervaringen van dienstverleners

Ervaringen van dienstverleners

Twinkelende ogen

Een prachtig ervaringsverhaal van één van onze dienstverleners. Zij helpt een oudere klant met dementie.

"Wat ik ervaar is dat de positieve instelling die ik heb, mijn cliënt enorm blij maakt. Als ze weet dat ik kom, staat ze al voor het raam te wachten. Ze weet dat ze met elke vraag bij mij terecht kan. Ik ben in voor uitjes, belevingen die zij op dat moment wilt doen. Niks is te gek. Ze was bijvoorbeeld enorm verdrietig op het moment dat ze besefte dat het haar trouwdag was. Haar mans was onlangs overleden. Ik besloot meteen om niet samen verdrietig te zijn maar om haar trouwdag te gaan vieren. Geweldig. Mijn honden neem ik af en toe mee als ik bij haar op bezoek ga. Je ziet de rust en liefde voor dieren in haar ogen. Bij een bezoek aan een tuincentrum zong er een smartlappenkoor. Ze was er stil van. Toen ik ook begon te zingen deed ze spontaan mee. Wij hebben samen een half uur gezongen, dat had ze lang niet meer gedaan. De twinkeling in haar ogen was geweldig."

Genieten

“Ik ben al een tijdje werkzaam bij UWassistent. Ik vind het ontzettend leuk en dankbaar werk. Toen ik kennismaakte met een dementerende vrouw, merkte ik al dat zij graag aandacht wil, heel dankbaar is en ontzettend goed kan genieten.”

“Mensen die in een verpleeghuis wonen, komen relatief weinig buiten, dus ik had me voorgenomen om haar eens mee naar buiten te nemen. Mevrouw woont al haar hele leven in hetzelfde dorp als waar het verpleegtehuis staat. Het was bijzonder wat er toen gebeurde: ze herkende iedereen op straat en wilde met iedereen een praatje maken. Dat was zo gezellig en ze genoot intens.”

“Een ander vast ritueel wat bij elk bezoek plaatsvindt is dat we samen een kaarsje branden in de kapel. Mevrouw is erg gelovig en vindt daar veel steun aan. In het begin dronk ik met mevrouw eerst koffie op haar kamer of in het restaurant en daarna gingen we naar buiten, maar al snel ben ik met haar in het park koffie gaan drinken. Het geeft mij een goed gevoel dat ik eraan kan bijdragen om de kwetsbare mensen in onze samenleving een paar uurtjes te laten genieten; ze zijn met zo weinig al tevreden. Zij beschouwt mij als haar vriendin en ik merk dat ik ook een band met haar heb opgebouwd. Ik ga iedere keer met plezier naar haar toe.”

Mooi werk

“Zo leuk om persoonlijk assistent van een oudere heer te mogen zijn. Buiten de normale persoonlijke begeleiding heb ik deze week overhemden gekocht, deze vervolgens gewassen en gestreken, de kringloop gebeld voor het ophalen van meubels en vanavond frietjes met kroketten voor hem gehaald. Heel afwisselend voor mij en een dankbare cliënt. Mooi werk heb ik toch!”

Reacties