Persbericht: Thuishulp Rotterdam breidt aanbod uit door samenwerking met UWassistent

Thuishulp Rotterdam

Thuishulp Rotterdam slaat de handen ineen met UWassistent, een bekende landelijke organisatie voor particuliere diensten aan huis. De organisaties delen dezelfde waarden en zorgen er met persoonlijke dienstverlening voor dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen. Thuishulp Rotterdam versterkt haar positie in de stad Rotterdam en slaat haar vleugels uit naar een groter gebied dat naast regio Rotterdam Rijnmond ook de Drechtsteden, Lansingerland, Zuidplas en Goeree-Overflakkee omvat.

Inwoners die thuishulp nodig hebben, kunnen een beroep doen op een van de professionele thuishulpen van de organisatie. Thuishulp Rotterdam levert vervangende mantelzorg, vrijblijvend advies over financiering (pgb, Wmo en Wlz) en diensten als huishoudelijke hulp, gezelschap, begeleiding, regulier tuinonderhoud en eenvoudige klusjes in huis.

Dragons’ Den zorgt voor groei

Afgelopen april kreeg Jan-Willem Hoogeweegen, directeur Thuishulp Rotterdam, met zijn pitch in het televisieprogramma Dragons´ Den investeringskapitaal waarmee hij zijn organisatie verder kan laten groeien. De samenwerking met UWassistent is een van de zichtbare uitkomsten hiervan. Jan-Willem Hoogeweegen over de samenwerking . “Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het kan zijn om zorg voor je ouders te combineren met het dagelijks leven. Mijn droom is om meer mensen langer zelfstandig te laten wonen en mantelzorgers te ontlasten. Dit is de reden dat ik in 2018 Thuishulp Rotterdam startte. Ik ben heel blij dat wij vanaf nu samenwerken met UWassistent. Door krachten te bundelen op het gebied van marketing, netwerk en ondersteunende systemen kunnen wij met hetzelfde team meer klanten in een grotere regio bedienen.”

Thuishulp Rotterdam blijft zelfstandig en ook onder eigen merk opereren. Klanten kunnen blijven rekenen op het lokale zorgzame karakter en de korte communicatielijnen. Het doel is nog betere hulp aan de klanten. Het warme van het persoonlijke lokale contact, met de professionaliteit van een landelijke organisatie zorgt voor een optimale zorgverlening.

UWassistent

Bas Tolenaar, eigenaar UWassistent: “Thuishulp Rotterdam heeft in korte tijd een zeer belangrijke en gewaardeerde plek ingenomen in de Rotterdamse zorgverlening. Ik ben trots dat wij met deze partner gaan samenwerken en elkaar versterken. Samen komen we verder in ons doel om ouderen te ondersteunen waardoor zij langer thuis kunnen wonen.”

En dat biedt veel partijen toegevoegde waarde: zowel de mantelzorger als de zorgvrager, de overheid, de verzekeraars en de gemeente.

Thuishulp Rotterdam en UWassistent werken samen met een netwerk van zorgaanbieders zoals huisartsen, praktijkondersteuners en casemanagers. Zij bieden vervangende mantelzorg, hulp bij aanvraag financiering en diensten aan huis zoals begeleiding, gezelschap, huishoudelijke hulp en klus- en tuinhulp en meer.

Geduldig, respectvol en geïnteresseerd

Zoals Caroline de Pater, mantelzorger en klant, haar ervaring met Thuishulp Rotterdam omschrijft: “Thuishulp Rotterdam stelt daadwerkelijk de vraag en wensen van de zorgvrager centraal. Dit door in gesprek met de zorgvrager alle ruimte te geven om wensen goed te verwoorden. De medewerkers zijn geduldig, respectvol en geïnteresseerd. Daarna volgt een gesprek met de beoogde hulpverlener om te kijken of er een klik is. Het is van groot belang om tegelijkertijd de autonomie van de zorgvrager maximaal te respecteren en de hulp te bieden die uit oogpunt van veiligheid en comfort noodzakelijk en gewenst is. De medewerkers van Thuishulp Rotterdam kunnen dat als geen ander: zij weten deze balans goed te vinden! De coördinatoren en de thuishulpen zijn makkelijk te bereiken en afspraken zijn makkelijk te maken.”

Wilt u wellicht hulp voor uzelf of voor een naaste? Belt u gerust met 010 – 30 20 160.

Wilt u graag senioren een handje helpen als gezelschap, als hulp in huis of door een ander soort steun te bieden? Neem dan een kijkje op de website voor meer informatie of mail naar werkenbij@thuishulprotterdam.nl.

Meer informatie: www.thuishulprotterdam.nl en www.uwassistent.nl

Reacties